Skumtomtefudge

En snabb och superenkel fudge som blir sagolikt god men också väldigt söt!
12 Skumtomtar
1dl laktosfri grädde
50g laktosfritt smör
2dl socker
150g vit choklad

Blanda alla ingredienser i en kastrull, låt skumtomtarna smälta och blandningen koka upp. Ta kastrullen från värmen och tillsätt chokladen, rör om tills chokladen är smält och du har en jämn smet. Häll upp fudgesmeten i en form med bakplåtspapper och låt den stelna i kylen.

Jag använde vanlig vit bakchoklad från Odense för det är den jag tycker är godast men vill man göra den helt laktosfri kan man använda laktosfri choklad istället. Numer finns det att köpa i de flesta matbutiker och kostar inte längre en hel förmögenhet även om det fortfarande är dyrare än "vanlig" choklad.
Jag rekommenderar också att man använder några fler skumtomtar då den vita chokladsmaken gärna tar över lite. Nästa gång jag gör denna fudge tänker jag också testa och se hur mycket det påverkar konsistensen att dra av 0,5dl på sockret då den som sagt blev väldigt söt.
Jag kanske har låtit lite negativ nu men jag tycker trots sötheten att det här är en väldigt god fudge som definitivt är värd att göra och den var mycket uppskattad bland mina kollegor på jobbet.
Skär gärna fudgen i bitar medan den fortfarande är mjuk, även om den då smälter ihop lite igen så blir det lättare att skära i den när den stelnat helt och den riskerar inte att "gå sönder" på samma sätt då.
Förvara fudgen i kylen så håller den ett bra tag, om den inte äts upp på en gång förstås... :)
skriven
Jag hitta hit!